Tentdienst Eemsmondweek: "Verbondenheid"

Tentdienst Eemsmondweek: "Verbondenheid"

Op zondag 29 september is men welkom bij een interkerkelijke samenkomst in de tent op het Johan van Veenplein.

Het is ondertussen 5 jaar geleden dat de laatste interkerkelijke tent-samenkomst werd gehouden tijdens de Eemsmondweek. Om precies te zijn: zondag 29 september 2019. Al vrij snel daarna komt de wereld, in verband met corona, tot stilstand. Een onzekere periode van ruim 2 jaar waarin wij steeds meer op onszelf waren aangewezen. Verenigingsleven, werk, vrijwilligerswerk, het kwam allemaal op een ‘laag pitje’ te staan. Als medio 2022 er langzaamaan er steeds meer mogelijk is blijkt dat het voor velen moeilijk is om de ‘draad’ weer op te pakken.

Met het organiseren van de Eemsmondweek komt het dorp weer in beweging. Inwoners zoeken elkaar weer op om plannen te maken voor een mooie straatverlichting of werken weer mee aan één van de vele programmaonderdelen. Deze ‘tentdienst’, een vast onderdeel van de Eemsmondweek, heeft, nu meer dan ooit, het doel om elkaar weer te ontmoeten.

Een passend thema voor deze tentdienst op het Johan van Veenplein is dan ook snel gevonden: Verbondenheid. Maar ook elementen van het thema van de Eemsmondweekthema: “Eemshaven 50 + 1 jaar” worden opgenomen in deze samenkomst.

Muzikale begeleiding is er van een koperensemble en van de band ‘The Fellowschip of Praise’ uit Ten Boer.  De samenkomst wordt geleid door dominee Harry de Hullu. Tijdens de dienst zal er worden gecollecteerd voor de plaatselijke kerstpakketten actie en voor de onkosten. De aanvangstijd is om 10.00 uur. In de Wijngaard (Kerkstraat) is er oppas voor de ‘kleintjes’.

Kom op tijd want de ervaring heeft geleerd dat er veel belangstelling voor is. U bent dan ook meer dan welkom ongeacht leeftijd, achtergrond of kerkelijke gezindte.  Na afloop is er voor iedereen koffie, thee, limonade en koek! Als de techniek ons niet in de steek laat zal deze tentdienst live worden uitgezonden via kerkdienstgemist/uithuizermeeden.

De ‘tentdienst’ wordt georganiseerd vanuit de Protestantse Gemeente Uithuizermeeden, de Nederlandse Gereformeerde Kerk ‘De Wijngaard’ in samenwerking met Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden.

Liturgie is hieronder te downloaden.

 

Downloads