1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

NIEUWS

 

 
'OP BEZOEK BIJ DE BUREN' - ZONDAG 28 JULI

Op zondag 28 juli a.s. is er geen dienst in ons eigen kerkgebouw maar zijn we uitgenodigd om de eredienst te vieren bij onze buren in Roodeschool. Dit is in het kader van onze samenwerking met de buurgemeentes Roodeschool en Uithuizen. De dienst is in Roodeschool in de kerk aan de Hooilandseweg (Ontmoeting). Aanvang van de dienst is 09.30 uur, voorganger deze ochtend is ds. L.J. Tiesinga uit Uithuizen. Ook wordt u uitgenodigd voor een kop koffie na de dienst. Wellicht kunt samen rijden. Mocht u gebruik willen maken van de kerktaxi, denkt u er dan aan dit tijdig door te geven?

 

1

Protestantse Kerk 'Ontmoeting' in Roodeschool

# # #
 
EXTRA FOTO'S BBQ VAN ZONDAG 16 JUNI JL.

 

Klik HIER voor link naar foto pagina.

 

# # #
 
ROMMELMARKT SUCCESVOL VERLOPEN

-- IMPRESSIE VAN DE ROMMELMARKT --

Bruto opbrengst 2019: € 7630,62

 

1

Afdeling antiek.

 

1

Deze fraaie klok gaat naar Rottum.

# # #
 
 
MEIJSTER PKN ROMMELMARKT 2019

Uithuizermeeden staat op zaterdag 22 juni opnieuw in het teken van de Meijster rommelmarkt. In- en om de boerderij van de fam. Ubbens, zal het ruime  assortiment aan gebruikte spullen worden uitgestald.
Om exact negen uur gaan de deuren van de boerderij aan het Oranjeplein open en kan men zich laten verrassen door het gevarieerde aanbod.

Op de markt vindt men onder andere: tweedehands kleding, glaswerk, meubelen, curiosa, huishoudelijke artikelen, spullen voor de camping, gereedschap, lampen, tassen, speelgoed, spullen uit ‘grootmoeders tijd; je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt er aangeboden. Allemaal ingebracht door inwoners van Uithuizermeeden.
Nieuw dit jaar is de ‘Vintage- en Retrohoek’. Goede oude spullen, sprekend voor de periode 1920 -1980.

Een motivatie om spullen aan de Rommelmarkt te doneren, is het goede doel waaraan de opbrengst jaarlijks wordt geschonken. Traditiegetrouw gaat 50% van de opbrengst naar één of meerdere lokale doelen. Dit jaar is gekozen voor: Stichting Vakantieweek Uithuizermeeden. Zij viert haar 45 jarig jubileum. Ook is er een financiële bijdrage voor Stichting Aula Uithuizermeeden, voor het vervangen van de tegelvloer in de Aula.

De Meijster rommelmarkt is één van de grootste deels overdekte rommelmarkten in de omgeving. Liefhebbers komen van heinde en verre. De organisatie adviseert de bezoekers die met de auto naar Uithuizermeeden komen, de aanwijzingen op de borden en van de verkeersregelaars op te volgen. Parkeren kan gratis in de nabijheid van de rommelmarkt.

 

1

Het bestuur van de rommelmarktcommissie had er dit jaar een flinke klus voor over om een geschikte locatie te vinden.

# # #
 
BBQ IN TUIN GASTHUISTER VOORWERK

-- IMPRESSIE VAN DE BARBEQUE VAN ZONDAG 16 JUNI JL. --

1

 

1

 

1

 

# # #
 
OPHAALDAG ROMMELMARKT

In slechte weersomstandigheden waren de verschillenden teams op zaterdagmorgen 15 juni weer pad gegaan om alle spullen voor de rommelmarkt weer op te halen. Het was dan ook geen 'pretje' om in de regen langs de deuren te gaan.......Maar tegen de middag was de schuur van boerderij Ubbens aan het Oranjeplein wel weer goed gevuld!

 

1 1

 

1

Ophaaldienst in de regen....aan de Langelandsterweg.

 

# # #
 
PINKSTEREN

Het mag ondertussen een traditie genoemd worden met Pinksteren, het vrijlaten van duiven vanaf het voorplein van Het Anker. Ook dit jaar weer liet Chantal van der Molen, onder grote belangstelling, de duiven los.

 

1

 

# # #
 

LANGE KINDERNEVENDIENST VAN

ZONDAG 2 JUNI

Afgelopen zondag 2 juni hadden wij weer lange kindernevendienst.
Thema was Gehaat vanwege Jezus.

Wat doen mensen als ze niet naar elkaar luisteren? Dan zeggen ze gemene dingen tegen elkaar en stoppen hun vingers  in de oren om maar niet te luisteren. Ze willen dat de ander ophoud..
Zo ook in het verhaal van vandaag Jezus legt uit dat hij ook vaak is uitgescholden , hem links laten liggen en hem doden. Jezus is gestorven aan het kruis. Als de disciplen gaan vertellen over Jezus , als Gods geest is gekomen , zullen er mensen zijn die ook in Jezus gaan geloven . Dat is fijn en mooi. Jezus waarschuwt dat andere mensen  zullen zeggen : ik wil niet naar jullie luisteren. En zullen gemene dingen doen, schelden en pijn doen.  Toch moet je laten zien en horen dat je vanJezus houdt. Wees goed voor alle mensen.

Na het verhaal hebben we wat gegeten en gedronken en zijn we bezig gegaan met klei . Maak een symbool van klei dat te maken heeft met het geloof. De 1 had een hart gemaakt en de ander een vis, juist de ander weer een kruis. Deze mochten ze versieren met kraaltjes.

Tussendoor nog een spel gedaan  over 10 goede doelen en dat je zelf een keuze mag maken wat voor jou belangrijk was. Zo kon je dus zien wat voor de een belangrijk is voor de ander totaal niet maar dat je ieder in zijn eigen waarde moet laten.

Zo zijn wij ook, verschillend in ons geloof , maar samen zijn we wel 1 kerk.

M vr gr leiding vd kindernevendienst

 

# # #
 
LAATSTE HERBERG-MAALTIJD OP 18 JUNI

Op dinsdag 18 juni staat de laatste maaltijd gepland van dit seizoen. Thema: soep, salade en hartigehap met heerlijk zomers toetje. Jong en oud is uitgenodigd op de bekende tijd vanaf 17.00 uur in het
Anker voor de prijs van 5 euro per persoon en 10 euro voor een heel gezin, waarbij ook koffie en thee zijn inbegrepen.
Lijst vanaf zondag in de kerk of opgeven bij het bekende emailadres tolhek@home.nl.


Opgave graag uiterlijk 16 juni.

 

 

1

 

# # #
 

SUCCESVOL CONCERT HINSZORGEL

OP HEMELVAARTSDAG

Het 2de concert van Stichting Avondmuziek Uithuizermeeden dit jaar heeft op Hemelvaartsdag plaatsgevonden. Onder zeer goede publieke belangstelling zorgde Gerwin Hoekstra voor een zeer afwisseld programma met o.m. stukken van Wolgang Amadeurs Mozart (Fantasie f-moll) en Johann Sebastiaan Bach (het bekende 'Allein Gott in der Höh sei Ehr').

Het volgende en tevens laatste concert van dit jaar staat gepland op zaterdagavond 21 september. Dan is het Peter van der Zwaag die naar Uithuizermeeden komt.

Het jubileumjaar, in 2020 - 50 jaar Avondmuziek- start medio april en staat vol gepland met vele concerten.

 

1

Traditiegetrouw overhandigd met Brontsema bloemen aan de organist, in deze Gerwin Hoekstra. (Foto Bert Veening)

# # #
 
 
ORGELZOMER OP HET HOGELAND

--Beleef de orgelzomer op Het Hogeland 2019--

De eeuwenoude wierden, waarop de middeleeuwse kerken, met hun fresco’s, rijk meubilair en een schat aan waardevolle orgels, maken de provincie Groningen tot een uniek gebied! In deze zomer willen de samenwerkende orgelcommissies van de gemeente Het Hogeland de nadruk leggen op combinaties van de bijzondere cultureel erfgoed op het Hogeland. En tevens op de geschiedenis van de orgelmuziek, van de middeleeuwen tot en met de 19e eeuw. De programma’s op zaterdag 22 juni en daarna op twee achtereenvolgende zaterdagen richten zich niet alleen op specifiek de orgelliefhebber, maar ook op mensen, al dan niet met hun kinderen, die in méér Groninger zaken geinteresseerd zijn. Genoeg afwisseling op een zaterdagmiddag en avond!

Klik HIER voor programma.

 

1

Hinszorgel in Zandeweer.

# # #
 
SAMEN GEMEENTE ZIJN...

Voor de leeftijdsgroep van 25 tot en met 65 jaar.

In juni staat de barbecue op de agenda! Elkaar ontmoeten, samen lekker eten, samen gemeente zijn. De gemeenteleden in de leeftijdsgroep van 25 tot en met 65 jaar hebben onlangs een uitnodiging ontvangen voor deze barbecue. Daarnaast willen we graag een ieder die dat ook leuk lijkt (maargeen uitnodiging heeft ontvangen) ook van harte uitnodigen! De leeftijdsgrens is globaal
genomen; voelt u welkom! Voor vervoer kan worden gezorgd.
Datum is 16 juni 2019, vanaf 16 uur op de boerderij bij de familie Wiertsema, Dijkumerweg 13. Kostenzijn een vrije gift.

Opgeven graag voor 7 juni. Dit kan per mail: bbq.pgu@gmail.com, of per telefoon:Jeanine Wolters 06 1244 6893 (graag tussen 18.00 – 21.00 u).

Als u een dieet heeft of een allergie is
het goed om dit ook even aan te geven.

We hopen op uw/jouw/jullie komst!

 

1

 

# # #
 
OPROEP

We zoeken weer leden (van jong en oud) die willen helpen bij het voorbereiden van de dienst op Startzondag, 8 september. Het landelijke thema dit jaar is 'Een goed verhaal.' Het is de bedoeling om er een brunchdienst van te maken; qua opzet net zoiets als de dienst van begin maart die de jeugd had voorbereid met dhr. Postema.

Lijkt het u/jouleuk om te helpen dan kunt u zich aanmelden bij Coby Lanting of Jan Weening.

1

# # #
 
PAASONTBIJT

Veel gemeenteleden hadden zich opgegeven voor het Paasontbijt die dit jaar werd georganiseerd door de jeugd. Paasbrood, puddingbroodjes, eieren, koffie, thee en vele andere soorten van 'ontbijt'....de keuze was reuze!

 

1

 

# # #
 
BLOEMSTUK PASEN

Bloemstuk uitbeelding: 'Jezus is opgestaan'

 

1

# # #
 
LANGE KINDERNEVEN IN BOMMELHOES

--TERUGGEVEN--

Zondagmorgen 7 april,  beginnen we met de kinderen in de kerk. We zien al een aantal kaarsjes branden bij het kruis. We zien ook dat er om de tuin van Stef en Julia een hek staat. Ze willen graag dat de tuin alleen van hen is. Door er een hek omheen te zetten, kan er niemand meer in. Maar iedereen wil toch van de mooie tuin genieten? De burgemeester heeft afgesproken dat Stef en Julia de grond mogen gebruiken, maar dat betekent niet dat de tuin nu alleen van hen is…
In de kindernevendienst vertellen we het verhaal van de oneerlijke oppassers. (Lucas 20: 9-19). Voor de jongsten stopt het verhaal met de man van de wijngaard die nieuwe oppassers gaat halen omdat de eerdere oppassers de tuin niet willen teruggeven. De oudsten horen de gelijkenis zoals het ook in de bijbel staat. Na het sturen van 2 knechten, stuurt de eigenaar van de wijngaard zijn eigen zoon die wordt gedood. Dan besluit de eigenaar zelf te gaan. Dat is zijn laatste kans om terug te krijgen wat van hem is.  We leggen de oudsten 2 stellingen voor: ‘We hebben de aarde in bruikleen. Daarom moeten we er extra goed voor zorgen om haar terug te geven zoals we haar kregen of beter.” en ‘De aarde is niet van onszelf. Daarom hoeven we er ook niet voor te zorgen’. Vooral over de eerste stelling valt veel te zeggen. Hoe willen we zorgen voor de aarde. Wat doe je als anderen dat niet doen?
We laten de kinderen zien hoe er van druiven wijn wordt gemaakt. We stampen op de druiven, net als men vroeger deed. Daarna spelen we een spel. Allemaal leggen we iets van onszelf onder een kleed. 1 ding gaat weg en wij raden wat er weg is. Degene die het raadt, geeft het voorwerp terug aan de eigenaar met de vraag hoe hij/ zij aan het voorwerp gekomen is. 
Bij terugkomst in de kerk halen we het hek om de tuin weg. De tuin moet weer voor iedereen zijn. We laten de platgestampte druiven zien en vertellen over het verhaal van de oneerlijke oppassers. Trijntje en Gijsbert lezen samen een gedichtje en Fleur steekt het kaarsje aan bij het kruis.
‘Zorg voor mijn wijngaard, geniet er maar van.
Ik krijg mijn deel, vind je dat een goed plan?
Dat zei een man, maar wat kreeg hij veel spijt.
Want na een tijd was hij alles kwijt.

Wij bidden om een nieuw begin,
Een nieuw begin van leven.
God, stuur ons toch uw wereld in
Om liefde door te geven.

Een groet van Jeanine en Mandy namens de kindernevendienst

 

1

 

 

# # #
 
GEMEENTEAVOND GOED BEZOCHT

Op woensdagavond 13 maart jl. werd in Het Honk weer de voorjaarsgemeenteavond gehouden. Voorzitter van de Kerkenraad, Jan Weening, mocht dan ook een zeer goed gevulde zaal verwelkomen. Op deze avond werden veel belangrijke onderwerpen besproken zoals de verslaglegging van de gemeenteavond van 7 november 2018, de jaarrekeningen van de Kerkrentmeesters en Diaconie, de diverse ontwikkelingen binnen de gemeente en natuurlijk ook de ontwikkelingen rondom de beroepingscommissie.

 

1

 

# # #
 
VOORAANKONDIGING PKN ROMMELMARKT

Voor dit jaar staat de rommelmarkt vastgesteld op zaterdag 22 juni in en om de boerderij van de fam. Ubbens aan het Oranjeplein. Een week eerder, zaterdag 15 juni staat de 'ophaaldag' gepland. Noteer deze beide datums alvast in uw agenda.

 

# # #
 

JEUGDDIENST MET ALS THEMA

"DURF TE...."

Van de Combo, die tijdens de jeugddienst van zondag 24 februari een 2-tal liederen ten gehore bracht, is een opname gemaakt. Als u deze wilt bekijken klik dan op onderstaande afbeelding.

 

1

 

1

 

# # #
 
OUDE FOTO'S ONLINE

1

Bovenstaande foto (afkomstig uit het archief van Teun Juk) laat een herkenbare beeld zien van de Stationstraat. Een brede straat t.o.v. de huidige stationstraat. Links zien we de NS werkschuur die in de jaren '80 is afgebroken.

Vanuit de Projectgroep Visieplan Uithuizermeeden worden in 2018 plannen gemaakt om het terrein opnieuw in te richten en wellicht dat oude elementen weer zichtbaar worden.

 

 

 
ZONDAGSBRIEF

Iedere zondagmorgen is een zondagsbrief bij de ingang van de kerkzaal beschikbaar. De brief bevat gegevens over de kerkdienst en andere actuele informatie.

De zondagsbrief is een officiële publicatie van de kerkenraad. Mededelingen van de kerkenraad worden niet vanaf de kansel gedaan maar door publicatie in de zondagsbrief.

 Vermelding van zieke gemeenteleden of andere mededelingen onder het motto ''meeleven met elkaar'' dient via het pastoraal team geregeld te worden.

De omvang van de zondagsbrief is beperkt tot één dubbelzijdig bedrukt vel A4-papier. De inhoud is daarom beperkt tot korte en zakelijke mededelingen.

 Inleveren Kopij

mailadres: zondagsbrief@pguithuizermeeden.nl

Kopij inleveren voor donderdag 18.00 uur !!

U kunt de zondagsbrief ook via deze site inzien. Klik op zondagsbrief of ga naar HOME pagina alwaar u via de link zondagsbrief alle "zondagsbrieven", gerangschikt op datum, ziet staan.  

 

 
"MIJN GEBED"

Begin jaren '70 had DC Lewis een grote hit met "Mijn Gebed". Karina Oosterhuis maakte een nieuwe compilatie nu gebaseerd op onze eigen kerken.

Klik HIER om te genieten van de prachtige beelden met aan het orgel Feike Asma

 

 

Informatie:
info@pguithuizermeeden.nl
23716

| HOME | Nieuws | Kerk | Diensten | Pastoraat | Diaconaat | Beheer | Adressen | Historie | Jeugd | Activiteiten | Contact |