1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

  

Nieuws uit de gemeente

 

TOT DE VOLGENDE ROMMELMARKT!

 

1

De "kassa" petjes zijn weer schoon voor de volgende editie in 2018.

---------------------------------------------------------------------
 
WEER DRUKTE OP ROMMELMARKT

Het bestuur van de Meijster PKN Rommelmarkt kijkt met teveredenheid terug op de editie van afgelopen zaterdag. Een week lang zijn vrijwilligers bezig geweest om de boerderij van de familie Ubbens om te toveren in een netjes geordende markt van ingebrachte spullen.

Om negen uur stond er al een rij enthousiaste rommelmarkt bezoekers te wachten op het startsein. Wat volgde was een gezellige dag, waarbij veel spullen van eigenaar zijn gewisseld.

 Traditiegetrouw gaat  50% naar één of meerdere lokale doelen. Dit jaar is gekozen voor twee lokale doelen: De “beweegtuin” bij de Mieden. Het doel van zo’n “actieve” tuin is om ouderen (meer) in beweging te krijgen én te houden. Maar ook de gezonde buitenlucht en het sociale aspect is belangrijk. En als tweede doelis gekozen voor Stichting Beach Event Uithuizermeeden. Stichting Beach-Event heeft als doel om evenementen voor verschillende leeftijdscategorieën in de gemeente Eemsmond te organiseren. Jaarlijks organiseren zij een strandfestijn met sport en muziek/ dans. De komende (jubileum-) editie vindt plaats in het weekend van 14 en 15 juli. Beide organisaties kunnen een leuk bedrag tegemoet zien, want de opbrengst is ruim zevenduizend euro!

Kortom: een geslaagde dag en een mooi bedrag. Een opsteker voor het bestuur, die zich weer op kan maken voor de volgende editie.

 

Bruto opbrengst rommelmarkt : € 7247,29

 

 

1

9.00 uur: vanaf 2 ingangen lopen (soms rennen)

de bezoekers richting de schuur.

 

1

Een kijkje op de afdeling speelgoed.

 

KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S

 

---------------------------------------------------------------------
 
OPHAALDAG ROMMELMARKT

Bekende taferelen tijdens de ophaaldag van de rommelmarkt. Veel inwoners van Uithuizermeeden (en zelfs uit Loppersum en Sappemeer) hebben gehoor gegeven aan de oproep om spullen te geven voor de rommelmarkt. Vanaf 9.00 uur, op zaterdagmorgen 10 juni, was het direct een drukte van belang van busjes, vrachtwagens en auto's met aanhangers om de spullen op te halen. Ook dit jaar weer bijzondere artikelen die werden ingeleverd. Losse etalagebenen, de stevels van Doekle de Boer, veel fietsen en heel veel andere spullen.

De komende week worden de spullen verder uitgezocht. Zaterdag 17 juni a.s. om 9.00 uur is dan de opening van de rommelmarkt.

 

Meer informatie: klik hier.

11

 

----------------------------------------------------------------------
 
INFORMATIEBORD ONTHULD BIJ MARIAKERK

Nabij de Mariakerk is zaterdagmiddag 10 juni een informatiebord onthuld door de Torenbuurtbewoners Jan Veenstra en Jan Kooi. Het informatiebord is geplaatst door 'Stichting Blik op Meij' en is tot stand gekomen door een financiële bijdrage van de Meijster PKN Rommelmarkt.

Carin van de Wal vertelde namens 'Stichting Blik op Meij' dat het bord een vervolg is op reeds eerder geplaatste informatieborden nabij het dorp en daarmee weer een stap is gezet om toeristen te informeren.

Op het bord staat informatie over het ontstaan van Uithuizermeeden, over 'het oude centrum van Meij' en de Mariakerk.

1

De heren Jan Veenstra en Jan Kooi onthullen het informatiebord.

 

1 1

Het bord is onthuld, Carin van de Wal geeft uitleg.

 

1

Het nieuwe Informatiebord.

 

---------------------------------------------------------------------
VERSLAG VAN DE KINDERNEVENDIENST

Hemelvaart (Verslag van 28 mei)


Vandaag praten we over Hemelvaart. Afgelopen donderdag was het Hemelvaart, maar wat is dat nu eigenlijk? Er is een kleine opkomst, 4 kinderen. Samen beginnen we aan de tafel met het maken van kaarten voor de oudere mensen in de gemeente. Er was dit keer veel vraag naar want de kaarten waren op… Om half 10 steken we de kaars aan. We beginnen met een spelletje. Het doorgeven van een hoesje van een luciferdoosje, niet met onze handen maar met onze neusjes. Soms is het moeilijk om iets door te geven, maar je moet niet opgeven. Deze boodschap geven we de kinderen alvast mee. Vervolgens luisteren we naar het verhaal hoe Jezus van de aarde naar de hemel gaat. Na afloop liggen er vele woorden op tafel, passende bij het verhaal maar ook woorden die er helemaal niet bij horen. Welk woord vind jij passen bij het verhaal en waarom? Zo halen we de kern van het verhaal eruit. We kijken naar een filmpje waarin Hemelvaart is uitgelegd met Lego en daarna volgt een filmpje  van Quest waarin de link tussen Pasen, Hemelvaart en Pinksteren wordt weergegeven.  Dan is het even pauze; tijd voor ranja met een koekje en even spelen in de zon. Binnen gaan we verder aan tafel. Aan wie hebben de kinderen goede herinneringen? Een buurman, familielid, kinderen van school die verhuist zijn, een huisdier…Hoe zal het voor de leerlingen zijn geweest? Jezus was weggegaan, maar toch liet hij hen niet in de steek. De leerlingen hebben zoveel goede herinneringen aan Hem. We bedenken met elkaar wat voor herinneringen dat zullen zijn geweest: 5 broden en 2 vissen, storm op het meer, lopen over water, water veranderd in wijn…. Enz. We denken aan de mensen in onze naaste omgeving, aan dieren die we zijn verloren, familie ver weg die we lange tijd niet zien. We tekenen onze herinneringen aan iemand in een lijst. Deze nemen we mee naar huis. Samen sluiten we af met het ‘Onze Vader’. Het was een fijne kindernevendienst en hopen vele kinderen weer te begroeten op 11 juni (korte knd). 

Groetjes Jolien en Mandy

 

11

 

----------------------------------------------------------------------
 

BESTUUR ROMMELMARKT

IS ER WEER KLAAR VOOR

Uithuizermeeden staat op zaterdag 17 juni traditiegetrouw in het teken van de Meijster rommelmarkt.Om exact negen uur gaan de deuren van de boerderij van Ubbens aan het Oranjeplein open en kan men zich laten verrassen door het gevarieerde aanbod.  Allemaal ingebracht door inwoners van Uithuizermeeden.
Op zaterdagmorgen 10 juni gaan vrijwilligers het dorp door om deze spullen op te halen. Deze spullen staan veelal al klaar langs de kant van de weg. Ook kunnen spullen in de week voorafgaand aan de markt op de locatie worden ingebracht. In principe wordt alles geaccepteerd behalve wanneer het onverkoopbaar, niet te vervoeren of afval is.
Dat er dankzij de Meijster Rommelmarkt veel spullen van eigenaar wisselen is al jaren een feit. Telkens is de organisatie verbaast over de hoeveelheid ingebrachte spullen. De rommelmarkt blijkt een oplossing voor het opruimen van ‘rommel’. Men weet dat het in de meeste gevallen opnieuw een goede bestemming krijgt. Dit maakt het gemakkelijker om zonder spijt spullen los te laten.
Ook is het goede doel, waaraan de opbrengst  jaarlijks wordt geschonken, voor veel mensen een motivatie om afstand te doen van veelal goede spullen. Of juist te kopen tijdens de markt. Traditiegetrouw gaat  50% naar één of meerdere lokale doelen. Dit jaar is gekozen voor twee lokale doelen: De “beweegtuin” bij de Mieden. Het doel van zo’n “actieve” tuin is om ouderen (meer) in beweging te krijgen én te houden. Maar ook de gezonde buitenlucht en het sociale aspect is belangrijk. En Stichting Beach Event  Uithuizermeeden. Stichting Beach-Event heeft als doel om evenementen voor verschillende leeftijdscategorieën in de gemeente Eemsmond te organiseren. Jaarlijks organiseren zij een strandfestijn met sport en muziek/ dans.
De Meijster rommelmarkt is één van de grootste overdekte rommelmarkten in de omgeving. Liefhebbers komen van heinde en verre. De organisatie adviseert de bezoekers die met de auto naar Uithuizermeeden komen, de aanwijzingen op de borden en van de verkeersregelaars op te volgen. Parkeren kan gratis in de nabijheid van de rommelmarkt.
De Rommelmarkt wordt georganiseerd vanuit de PKN gemeente van Uithuizermeeden. Informatie is ook te vinden via de website: www.pguithuizermeeden.nl

 

1

Foto: Karina Oosterhuis

 

----------------------------------------------------------------------
 
CHOICE! DIENST VAN 4 JUNI

Het thema van de Choicedienst op 4 juni was: Gezocht!
 
Als opwarmertje hadden we een quiz over Pinksteren. Naar aanleiding van de quizvragen hebben we samen gezocht naar de betekenis van Pinksteren.  
We hebben de kaars aangestoken en een deel van het Pinksterverhaal uit de Bijbel gelezen:
Handelingen 2 vers 1-4.
Naar aanleiding van een filmpje van denkstof van de EO hebben we over het Pinksterverhaal gepraat.

  • Heb je wel eens meegemaakt dat iemand jou hielp
  • Of dat die persoon dat zei wat je nodig had
  • Wordt je wel eens geraakt door een liedje, alsof het speciaal voor jou geschreven is
  • Ken je mensen die veel voor anderen doen
  • Heb je zelf dingen over voor een ander, waarom wel/niet

 

Je kunt Gods Geest via andere mensen voelen en zien. Je moet wel goed kijken en soms goed zoeken. Ook jijzelf kan voor anderen het verschil maken.

Samen hebben we gekeken en geluisterd naar het lied: Build your Kingdom van Rend Collective

We hebben de dienst afgesloten met een gedicht en een gebed.
Daarna zijn we met elkaar naar de kerk gegaan om bij de huwelijksinzegening aanwezig te zijn van meneer en mevrouw Bakker-Weesies.

Dit was de laatste Choicedienst van dit seizoen.

 

 

----------------------------------------------------------------------
 
PINKSTEREN 2017

 

1

Na afloop van de dienst worden er duiven los gelaten.

 

1

In de Pinksterdienst wordt er een zegen gevraagd over het huwelijk van

Jan Bakker en Anita Weessies. Ds. Doekle de Boer kijkt toe bij het aansteken

van de kaarsen.

----------------------------------------------------------------------
 
 
OPGAVE MAALTIJD
Op woensdag 14 juni staat de volgende maaltijd gepland. Deze keer een feestelijk gebeuren met poffert en pannenkoek en natuurlijk weer een heerlijk toetje. In de kerk hangen de lijst om je op te geven. Per email kan het natuurlijk ook op het vertrouwde adres tolhek@home.nl.
Verwacht wordt een ieder vanaf 17.00 uur in het Anker. Opgave graag uiterlijk zaterdag 11 juni. De prijs is als vanouds 5 euro en daar hoort dan ook de koffie bij. Voor het hele gezin niet meer dan 10 euro. Dit is de laatste maaltijd voor de vakantie. De volgende belooft extra feestelijk te worden omdat dan de "Maaltijd" vijf jaar bestaat. 
 
De maaltijdcommissie.

 

1

 

----------------------------------------------------------------------
 
VAKANTIEWEEK 2017

Elk jaar wordt in de laatste week van de schoolvakantie traditioneel de Vakantieweek georganiseerd. Dit jaar is daar geen uitzondering op. Toch is dit jaar anders dan voorgaande jaren. Naast de traditionele onderdelen als de hagenpreek en de fiets- en kanotocht hebben wij dit jaar ook een aantal nieuwe onderdelen op het programma staan. Eén van de nieuwe onderdelen is bijvoorbeeld de GPS-tocht. Dus schrijf alvast in uw agenda, de Vakantieweek is dit jaar van:

26 augustus tot 1 september.

Tot dan!

Met vriendelijke groet,

Jesper Bergsma.

----------------------------------------------------------------------
 
CONCERT PIETER PILON OP HEMELVAARTSDAG

 

1

Na afloop van het concert ontvangt Pieter Pilon bloemen van mevr. Brontsema.

 

Veel orgelliefhebbers waren dan ook op Hemelvaartsavond naar de Mariakerk gekomen om te genieten van prachtige muziekstukken van ondermeer Mendelssohn Bartholdy, Dietrich Buxtehude, Johan Sebastiaan Bach en Max Reger.

De organisatie, Stichting Avondmuziek Uithuizermeeden, kon ook deze keer weer terug kijken op een geslaagde avond. Het laatste concert van 2017 staat gepland op zaterdagavond 2 oktober. Dan komt Minne Veldman naar Uithuizermeeden voor een concert op het Hinszorgel.

 

---------------------------------------------------------------------
 
CHOICE VAN ZONDAG 7 MEI

7 mei hadden we als onderwerp “Hemelvaart”. Na het aansteken van de kaars, hebben we in gebed gevraagd voor God zijn aanwezigheid. Na een rondje “hoe gaat het met je?” Zijn we van start gegaan met het filmpje over Jezus zijn Hemelvaart 2000 jaar geleden. Door de beelden komt het verhaal beter tot leven. Al blijft het een groot wonder, Hemelvaart. Het lied 'Bouw uw koninkrijk, vul Uw kerk met vuur' hebben we samen beluisterd en gekeken.


https://www.youtube.com/watch?v=k9OrZfUW9pI


Kun je vieren dat iemand wegs? 

https://www.youtube.com/watch?v=q-2oAiU874w


Jezus heeft geen boeken achtergelaten, geen videoboodschappen, geen persoonlijk eigendommen die we nog kunnen vereren.Nogal een gevaarlijk zet, zou je denken. Jezus nam het risico om te worden vergeten. Jezus heeft dit gevaar doorzien en zette een geheim wapen in. Hij kon op aarde namelijk maar op één plek tegelijk zijn. Hij was in Jeruzalem, of in Nazareth, nooit op meerdere plaatsen tegelijk. Maar dan, tien dagen na zijn vertrek, met Pinksteren, komt zijn opvolger: de Geest van God. Dezelfde Geest die eerder Jezus al vulde met liefde, medelijden, wijsheid en moed. Maar nu die vertrokken is, breekt hij uit Jezus los en verspreidt ie zich over de aarde. Hij brengt Jezus' levenshouding over op andere mensen. Hij infiltreert in hen. Het DNA van Jezus komt ineens overal.
Hierna werd het lied 'de wind steekt op'

gespeeld.

 https://www.youtube.com/watch?v=3Nqdl3oCX4I


Uit de bijbel in gewone taal lazen we Joh.14 vers 15 t/m 30. De Vader zal de Heilige Geest sturen. De leerlingen moeten moed houden. Jezus bereidt zijn discipelen er op voor dat er een tijd komt dat hij niet meer onder de mensen zal zijn. Vervolgens hebben we geluisterd naar het lied “lopen op het water “. Uit Openbaring 1:7 hebben we nog samen gelezen. Jezus zal op de wolken uit de Hemel terug komen. Iedereen zal hem zien.
Als afsluiting werd 'het lied van de zegen kroon' en 'ik wens jou' gespeeld.

 https://www.youtube.com/watch?v=4siGb2Y408M https://www.youtube.com/watch?v=iyAcEgKiymU


God hebben we gedankt voor deze mooie morgen.

 

---------------------------------------------------------------------
 
BEVRIJDINGSCONCERT SDG ZEER GESLAAGD!

 

KLIK OP ONDERSTAANDE AFBEELDING VOOR VERSLAG

 

1

 

 

---------------------------------------------------------------------
 
PAASCONCERT ST. AVONDMUZIEK

Stichting Avondmuziek Uithuizermeeden heeft afgelopen Paasmaandagavond het eerste concert in 2017 gegeven. Vincent van Laar (1963) kwam naar Uithuizermeeden om een gevarieerd programma te spelen op het beroemde Hinzsorgel in de Mariakerk. Veel liefhebbers van orgelmuziek waren getuige van prachtige muziekstukken van ondermeer Justinus Heinrich Knecht, Domenico Scarlatti, Johann Nikolaus Hanff, Georg Böh, en Johan Sebastiaan Bach. In het repertoire werd tevens rekening gehouden met het feit dat het dit jaar 500 jaar geleden is dat Maarten Luther zijn 95 stellingen op de deur van de slotkerk in Wittenberg spijkerde (begin Reformatie) en de Paastijd.

Het volgende concert is op 25 mei (Hemelvaartsdag) door Pieter Pilon.

1

Na afloop ontvangt Vincent van Laar bloemen namens de organisatie van

mevr. Brontsema

----------------------------------------------------------------------
 
PASEN

1

Dit symbolische bloemstuk laat zien dat het Pasen is.
We kijken eigenlijk naar het geopende graf en het omvergehaalde kruishout.
De basis is het ruwe hout van het kruis waaraan Christus voor ons stierf. Daarop staat het lege graf met de weggerolde steen. Dit is verbeeld door 2 ringen/cirkels.  Deze kun je ook symbolisch zien als trouwringen: ook die hebben geen begin en geen eind en daar kun je de eeuwigheid bij bedenken. Zo is ook Christus tot in Eeuwigheid voor ons opgestaan!    Om die cirkels is Hedera, klimop ranken geweven. Dat laat Gods trouw met ons zien. Maar er zijn ook doeken gewikkeld rondom deze kransen. Immers: Jezus was ook in doeken gewonden toen hij in het graf werd gelegd.
Ook staan er rozen in het bloemstuk, dat weerspiegeld Gods liefde voor ons.

 

1

 

1 1

1

 

 

1 1

 

---------------------------------------------------------------------------------------------
 
PAASONTBIJT

Een groot aantal gemeenteleden (opgave 129) kwamen in alle vroegte op Paasmorgen naar Het Anker voor de traditionele 'Paasontbijt"georganiseerd door de jongeren van Choice!. In een sfeervol ingerichte 'Honk en podium' konden de aanwezig genieten van heerlijke broodjes, eieren, koffie, thee en melk.

 

1

 

1 1

 

 
HET IS "VIJF VOOR TWAALF"

--Kindernevendienst van zondag 2 april--

Vandaag luisteren we in de kerk naar een geluid. Het is geen tijdbom, maar het tikken van een klok. Een geluid als van een zakhorloge. Er volgt nog een geluid. Het is weer getik, maar dan veel sneller. Het klinkt ook veel spannender. Vandaag wordt het in het verhaal wat we horen ook steeds spannender, net als bij de geluiden.
Tijdens de kindernevendienst laten we grote sleutels zien. Ze zouden van de deuren van een oud gebouw kunnen zijn, een gevangenis. De hele dikke sleutel wordt gebruikt bij de dikke deur waarachter iemand gevangen zit die zijn straf echt verdiend heeft. Achter deze deur zit Barabbas.
Pilatus, de belangrijkste Romein van de stad, snapt niet dat Jezus een gevaarlijk man is, ondanks dat de priesters en leiders van het volk dit zeggen. Hij wil zorgen dat Jezus bevrijdt wordt. Daarom laat hij Barabbas komen. Wanneer de mensen moeten kiezen tussen Jezus of Barabbas, dan laten ze vast Jezus vrij. Maar Pilatus heeft het mis. De priesters brengen het volk op een ander pad. Ze roepen dat Barabbas vrij moet komen en Jezus dood moet. Pilatus doet wat de mensen willen, dat lijkt hem het beste. Barabbas komt vrij en Jezus wordt aan het kruis gehangen. Het plan van Pilatus is mislukt.
Na het horen van dit verhaal praten we over wat eerlijk is en wat oneerlijk is. Vervolgens krijgen de kinderen in kleine groepen een situatie op papier dat oneerlijk is. Bijvoorbeeld: ‘je wilt uitslapen omdat je gisteren een feestje hebt gehad, maar van papa moet je uit bed komen om mee te gaan naar de kerk.’ Of ‘iedereen krijgt iets lekkers, maar één wordt overgeslagen omdat er te weinig is.’ En ‘je wilt net op de schommel gaan zitten, maar een ander gaat gauw voor jou er op zitten.’
De kinderen beelden de situaties in kleine groep uit. We praten erover. Is het oneerlijk? Of is het gewoon pech hebben? Zijn er oplossingen te bedenken voor deze situaties?
Met elkaar hebben we een fijne kindernevendienst. Terug gekomen in de kerk vertelt Vitoria de gemeente wat we gedaan hebben. Tot volgende week!

 

1

 

----------------------------------------------------------------------
 
CHOICE VAN ZONDAG 5 MAART

Het gaat de laatste tijd over niets anders dan over kiezen, kiezen en nog eens kiezen.
Daarom werd er tijdens de Choice! dienst van 5 maart ook maar eens gepraat over kiezen.

Één van de jongeren koos 3 dingen die belangrijk voor hem/haar was, waarna iedereen er 1 uit mocht halen en weer 1 belangrijk onderwerp moest toevoegen. Hieruit bleek dat voor iedereen familie en vrienden belangrijk was, deze werden na het toevoegen namelijk niet meer verwijderd.

Ook de Bijbel leert je dat je altijd een keuze hebt. En dan niet over welke broek moet ik kopen of welke vrienden heb ik gekozen, maar met de verantwoordelijkheid die elk mens van God heeft gekregen. Je bent altijd verantwoordelijk voor de manier waarop je omgaat met de jouw gegeven kansen, ook als je die niet lijkt te hebben. Want ga je lopen klagen of ga je er wat aan doen. En kies je voor je zelf of kies je voor een ander. Koning Salomo koos voor wijsheid. En werd beloond door God met wijsheid, inzicht maar ook met rijkdom en roem.

De jongeren moesten bij de volgende opdracht ook weer kiezen. Een aantal onderwerpen waar ze tussen konden kiezen waren:

  • Rijkdom of juist voor een gelukkig leven
  • Voor veel vrienden of juist een paar hele goede vrienden
  • Gezond eten of lekker eten
  • Een leven met god of zolang je maar gelukkig bent.
  • Een pretpakket op school of een pakket waar je later iets mee kan.

Het was aan hun de keuze kozen ze volledig voor de één of juist voor de ander, of was een combinatie van beide ook mogelijk.

Na het lezen van: gemiste kans (psalm van nu) moesten de jongeren nog 1 laatste keuze maken. Naar welk lied willen we luisteren. Dit bleek toch lastiger dan gedacht.

De dienst werd afgesloten met een gebed, waarin we God bedankten voor dat wij mensen zoveel kunnen kiezen, hoe moeilijk dit soms ook voor ons kan zijn.

Het was weer een geslaagde dienst

Groeten de jeugd, Jan en Nathalie

 

----------------------------------------------------------------------
 
GEMEENTEAVOND OVER TOEKOMST

Afgelopen woensdagavond, 8 maart, werd in Het Anker de voorjaargemeenteavond gehouden. Deze keer ruim aandacht aan de toekomst van de Protestantse Gemeente van Uithuizermeeden in de context van krimp, vergrijzing, de gevolgen van de aardbevingen, ontkerkelijking e.d.

De centrale vraagstelling is hoe de Protestantse Kerk er in 2025 uit zal zien. Middels een vragenlijst gingen de aanwezig in groepjes met elkaar in discussie. Nadien werden de uitkomsten in de zaal besproken.

De presentatie was namens de "denktank" groep in handen van Jan Weening.

De kerkenraad zal de uitkomsten gebruiken om de weg naar Kerk 2025 verder te ontwikkelen.

 

1

1

 

 

 
----------------------------------------------------------------------
 
OUDE FOTO'S ONLINE

In de maand november enkele foto's van de inrichting van het voormalige gemeentehuis van Uithuizermeeden. De afbeelding is gemaakt in de jaren '70. Een doorkijk vanuit een sobere raadszaal naar dorpshuis Bommelhoes. Van een 'winkelcentrum' is nog geen sprake. Wel zien we nog net een gedeelte van Het Anker.

 

1

1

 

1

 

 
ZONDAGSBRIEF

Iedere zondagmorgen is een zondagsbrief bij de ingang van de kerkzaal beschikbaar. De brief bevat gegevens over de kerkdienst en andere actuele informatie.

De zondagsbrief is een officiële publicatie van de kerkenraad. Mededelingen van de kerkenraad worden niet vanaf de kansel gedaan maar door publicatie in de zondagsbrief.

 Vermelding van zieke gemeenteleden of andere mededelingen onder het motto ''meeleven met elkaar'' dient via het pastoraal team geregeld te worden.

De omvang van de zondagsbrief is beperkt tot één dubbelzijdig bedrukt vel A4-papier. De inhoud is daarom beperkt tot korte en zakelijke mededelingen.

 Inleveren Kopij

mailadres: zondagsbrief@pguithuizermeeden.nl

Kopij inleveren voor donderdag 18.00 uur !!

U kunt de zondagsbrief ook via deze site inzien. Klik op zondagsbrief of ga naar HOME pagina alwaar u via de link zondagsbrief alle "zondagsbrieven", gerangschikt op datum, ziet staan.  

 

 
"MIJN GEBED"

Begin jaren '70 had DC Lewis een grote hit met "Mijn Gebed". Karina Oosterhuis maakte een nieuwe compilatie nu gebaseerd op onze eigen kerken.

Klik HIER om te genieten van de prachtige beelden met aan het orgel Feike Asma

 

 

 

Informatie:
info@pguithuizermeeden.nl

| HOME | Nieuws | Kerk | Diensten | Pastoraat | Diaconaat | Beheer | Adressen | Historie | Jeugd | Activiteiten | Contact |